Thursday 29 May 2014

Άσκηση 2 Ομάδα Βοζάνη Α.-Παγώνης Α. Παρουσίαση 03.06 και 10.06/2014


Οι σπουδαστές στην ομάδα Βοζάνη-Παγώνης, στα πλαίσια άσκησης για το θέμα του συνθετικού μαθήματος 8α, καλούνται να κατασκευάσουν δύο μακέτες:
                1.    Μια  Μακέτα Ανάγλυφου:
Σε μακέτα  ανάγλυφου που περιλαμβάνει τον λόφο που έχετε επιλέξει και τον λόφο της Ακρόπολης (ή και άλλους λόφους), καλείστε να ορίσετε τις βασικές χαράξεις των υφιστάμενων ροών κίνησης, των κατευθύνσεων που επιλέγετε στην περιοχή μελέτης (όπως έχουν προκύψει από την ανάλυση σας στην 1η παρουσίαση), καθώς και τις γωνίες των οπτικών αναφορών.Η μακέτα προτείνεται να κατασκευαστεί από γκρι χαρτόνι και να έχει διαστάσεις 25x50εκ ή 50x50εκ. Για την ένδειξη των χαράξεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νήματα και καρφίτσες. Η μακέτα αυτή θα αποτελέσει το βασικό σας υπόβαθρο στην ευρύτερη κλίμακα.   

                2.    Μια  Μακέτα Χωρικής Εγκατάστασης: 
Σε σχέση με τις παραπάνω χαράξεις/γωνίες καλείστε να κατασκευάσετε μακέτα χωρικής εγκατάστασης (από γκρι χαρτόνι) στο σημείο(-α) των βασικών σας στάσεων. Βασικό ζητούμενο αποτελεί η ανάδειξη της εμπειρίας ‘απεύθυνσης’ (σωματική, οπτική, ακουστική κτλ) σε σχέση με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του λόφου που επιλέγετε.  Η εγκατάσταση οργανώνεται με άξονα τις δράσεις, την κίνηση, την στάση και την θέαση και με στόχο την διαμόρφωση συγκεκριμένων χωρικών ποιοτήτων. Ο τίτλος της εγκατάστασης αυτής τον οποίο και θα πρέπει να ορίσετε, θα συνοψίζει την ιδέα σας. Η μακέτα (25x25εκ) αποτελεί ένα στερεό ‘αντικείμενο’ το όποιο επεξεργάζεστε γλυπτικά σύμφωνα με τα παραπάνω. Το ύψος της μακέτας προτείνεται να είναι 25 εκ. αλλά μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την πρόταση (την διαχείριση του εδάφους και την ‘τομή’ της ιδέας).  Η μακέτα αφόρα στην χωρική ατμόσφαιρα συνολικά και δεν αποτελεί ‘αντικείμενο’ που επικάθεται σε κάποιο ‘επίπεδο’.

Οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τις προδιαγραφές των παραπάνω ζητουμένων, είναι δυνατή εφόσον υποστηριχτεί επαρκώς από την σπουδαστική ομάδα.
Στο μάθημα θα επιλέγουν ενδεικτικές λύσεις για παρουσίαση στο σύνολο της τάξης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα 2 επόμενα μαθήματα, στις 3 και 10 Ιουνίου αντιστοίχως.


No comments:

Post a Comment