Sunday 19 April 2015

Ομάδα Βοζάνη-Μάρκου | Διευκρινίσεις για τις παρουσιάσεις στο μάθημα της Τρίτης 21/4

Στο μάθημα της Τρίτης (21/4) καλείστε να παρουσιάσετε
α) ένα από τα παραδείγματα τοπιακού σχεδιασμού και 
β) επιλογή περιοχής επέμβασης στον Λόφο Φιλοπάππου (πιθανά σημεία - διαδρομές) και πρώτες ιδέες/ χειρονομίες πρότασης

Ειδικότερα σε σχέση με το δεύτερο ζητούμενο των παρουσιάσεών σας:

Μετά την επίσκεψη στον λόφο επιλογής της διδακτικής μας ομάδας (Φιλοπάππου [Μουσών], Πνύκας, Νυμφών) και την ανάγνωση της περιοχής ζητείται ο εντοπισμός σημείων και διαδρομών που θα συστήσουν την πρότασή σας.
Έτσι, σε 1 ή 2 slides ppt, σας ζητούμε να παρουσιάσετε διαγραμματικά ένα πρώτο σενάριο. Το σενάριο αυτό θα βασίζεται τόσο στο  μυθολογικό/ ιστορικό υπόβαθρο του επιλεγμένου λόφου όσο και στις σύγχρονες συνθήκες του αστικού τοπίου/ άμεσου περιβάλλοντος.
Στόχος είναι η συγκρότηση μιας εμπειρίας επίσκεψης στον τόπο μέσω της διαδοχής των κινήσεων και των θεάσεων που προσφέρει (κεντρική αυτή της Ακρόπολη).
Καλό είναι η πρώτη αυτή χειρονομία να έχει ένα "όνομα"/"τίτλο", που θα συνοψίζει την πρόθεση/ τον χαρακτήρα της επέμβασης.
Στο blog του μαθήματος, σε παλαιότερα posts, είναι αναρτημένο υλικό της αντίστοιχης άσκησης της περσινής χρονιάς από τους σπουδαστές της ομάδας μας.

υγ. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα σπουδαστών επιθυμεί να δουλέψει με άλλον λόφο δεν έχουμε αντίρρηση αλλά θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε  σε έναν τόπο. Οι περσινές ομάδες που δεν κατάφεραν να παραδώσουν θα συνεχίσουν το θέμα που επεξεργάζονταν. 

No comments:

Post a Comment